Banyoles pateix l’octubre més sec dels últims 55 anys

21 novembre del 2023

Banyoles pateix l’octubre més sec dels últims 55 anys

Només s’han recollit 7 litres per m2 de pluja en tot el mes

La ciutat de Banyoles i la comarca del Pla de l’Estany han patit aquest 2023 l’octubre més sec dels últims 55 anys. Segons dades facilitades per meteobanyoles.com, tan sols s’han recollit en tot el mes 7 litres per m2, per la qual cosa cal recular fins l’any 1968 per trobar un octubre menys plujós, quan van caure només 6 litres per m2.

Segons Enric i Gabriel Estragués, de meteobanyoles.com, “trobar un octubre tan sec com el que hem viscut enguany, és un cas excepcional i confirma que el temps està canviant per pitjor”. Al seu parer, “habitualment els octubres són mesos de pluges fortes i abundants, que fan recuperar el territori de la sequera de l’estiu, però aquest any no ha estat així”.

Els anticiclons que han aïllat Catalunya de les pertorbacions atlàntiques i l’absoluta falta de llevantades mediterrànies, ha portat la comarca a viure aquesta anormal situació de forta i estressant sequera.Contacte

Informació

Adreça:
Passeig de la Puda, 70, 17820 Banyoles (Girona)

Avaries i reclamacions gratuïtes:
900 101 340

Telèfons:
Tel. 972 570 101 - Fax 972 573 106

Links d'interès:
Nota legal
Política de cookies

Ens vols dir alguna cosa?