Recomanacions sobre l’aigua de l’Estany

21 novembre del 2023

Recomanacions sobre l’aigua de l’Estany

L’aigua produïda per l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) d’Aigües de Banyoles, a partir de la captació de l’Estany, és APTA per al consum humà però té unes característiques singulars a causa de les seves concentracions minerals. Aquesta singularitat no té cap efecte en la seva valoració sanitària per al consum humà, però per a totes aquelles persones no habituades a aquest tipus d’aigües, fem les següents recomanacions:

-Com a precaució, no utilitzar l’aigua per a la preparació d’aliments per a nadons ja que la seva ingesta podria tenir en alguns casos efectes laxants. Els infants grans i els adults, en canvi, s’acostumen a la presència de sulfats pocs dies després d’haver-ne fet les primeres ingestes.

-Durant l’any, en moments puntuals que registrin alts nivells de sulfats, l’aigua pot tenir unes característiques organolèptiques (bàsicament en el gust i l’olor) perceptiblement singulars, sense que això afecti la seva potabilitat ni valoració sanitària apta per al consum.

-En les zones on l’aigua pot contenir nivells alts de sulfats es recomana fer instal·lacions de canonades de plàstic i evitar les de coure per frenar possibles efectes corrosius que es podrien ocasionar.Contacte

Informació

Adreça:
Passeig de la Puda, 70, 17820 Banyoles (Girona)

Avaries i reclamacions gratuïtes:
900 101 340

Telèfons:
Tel. 972 570 101 - Fax 972 573 106

Links d'interès:
Nota legal
Política de cookies

Ens vols dir alguna cosa?